Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Seniorlägenheter byggs i Åkarp

31 seniorlägenheter med samlingslokal, värdinna och egen boulebana ska byggas i Åkarp. Det blir två hus i tre våningar intill Lundavägen.

Illustrationen visar hur husen kommer att se ut när de är färdiga. Boulebanan ska ligga mellan husen.Bild: Riksbyggen
Seniorlägenheterna vänder sig till köpare där minst den ena har fyllt 55 år och byggs enligt Riksbyggens Bonumkoncept. Det innebär också att husen har en del service och mötesplatser för att öka trivseln och skapa gemenskap mellan grannarna.
Det blir en samlingslokal där en anställd värd kan ordna till exempel studiecirklar, sångstund och fikaträffar, utifrån hyresgästernas önskemål. De boende har även möjlighet att köpa till en del praktiska tjänster som blomvattning, pakethämtning och fönsterputsning.
Det blir två hus med vardera tre våningar och på innergården anläggs en boulebana.
Kvarteret Alunda byggs centralt i Åkarp, intill korsningen Lundavägen och Alnarpsvägen, vid busshållplatsen mot Malmö.
– Intresset är jättestort, för det finns inte så många alternativ för den som vill flytta från villan i Åkarp. Till våra informationsträffar i veckan kom ett hundratal personer. De har väntat länge, jag tror vi har hållit på med projektet i sju år för att bygglovet har varit överklagat, säger Marie Lundström, Riksbyggen Bostad.
Hon har redan fått in de första anmälningarna och kommer att börja fördela lägenheterna efter ett kösystem på måndag.
Lägenheterna blir två till fyra rum och alla har antingen balkong eller uteplats. Det är bostadsrätter som kommer att kosta 1,6 till 4 miljoner kronor.
Byggstarten är planerat till i vår och inflyttningen är beräknad till årsskiftet 2021/ 2022.
Husen ska ligga centralt i Åkarp, vid korsningen Lundavägen och Alnarpsvägen, i bakgrunden syns vita Södervångsskolan.Bild: Riksbyggen
Gå till toppen