Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tågtrafiken går igen efter störningar under förmiddagen

Ett "akut banarbete" till följd av ett oljeutsläpp satte stopp för tågtrafiken mellan Östervärn och Persborg i Malmö. Samtidigt uppstod ett elfel mellan Hyllie och Kastrup. På eftermiddagen var tågtrafiken igång igen.

Vid 15.10 meddelade Skånetrafiken att tågen går som vanligt igen på båda sträckorna.
Det var vid 04.30 som ett oljeutsläpp på ett arbetsfordon mellan stationerna på Östervärn och Persborg satte stopp i tågtrafiken.
– Det är ett arbetsfordon som läckt. Det hände vid 04.30 i morse. Vi är igång med saneringen men olja har läckt ner i makadamen runt spåren och det är därför det tar tid att sanera, sa Sara Lindström på Trafikverket på onsdagsmorgonen.
Vid 09.00 på onsdagen meddelade Trafikverket att ett elfel mellan Hyllie och Kastrup ledde till förseningar. Felavhjälpare var på plats vid klockan 09.40 och kunde senare åtgärda problemet.
Enligt Trafikverket stoppades godstrafik i båda riktningarna under morgonen och förmiddagen på onsdagen. Även Pågatåg ställdes in eller behövde ledas om.
Följande stationer påverkades av oljeläckaget:
Östervärn, Trelleborg, Hyllie, Svågertorp, Triangeln, V. Ingelstad, Ö. Grevie, Malmö, Kristianstad, Burlöv, Eslöv, Hjärup, Hässleholm, Höör, Lund, Stehag, Stångby, Sösdala, Tjörnarp, Vinslöv, Åkarp, Örtofta, Önnestad, Persborg, Rosengård.
Följande stationer påverkades av elfelet:
Hyllie, Burlöv, Eslöv, Hjärup, Höör, Lund, Malmö, Stehag, Stångby, Sösdala, Triangeln, Tjörnarp, Åkarp, Örtofta, Hässleholm, Dösjebro, Glumslöv, Gunnesbo, Ramlösa, Häljarp, Kävlinge, Landskrona, Rydebäck, Helsingborg.
Bild: Bengt Arvidson
Gå till toppen