Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Varför ska inte skåningarna kunna få snabb hjälp när hjärtat stannar?

Sms-livräddare tillsammans med samhällets resurser är i vissa lägen en oslagbar kombination, skriver Jörgen Björk.Bild: Åserud, Lise
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Läser med förvåning artikeln gällande sms-livräddare och att SOS Alarm inte får lov att larma privatpersoner med utbildning i hjärt- och lungräddning (HLR) till personer med hjärtstopp i Skåne. Varför ska inte Skånes invånare få ett snabbt ingripande vid hjärtstopp? Kombinationen tidigt larm vid hjärtstopp och tidig HLR med hjärtstartare är en livräddande kombination, detta förespråkas dagligen via både HLR-rådet samt alla utbildningar som bedrivs i deras regi. Sms-livräddare tillsammans med samhällets resurser är i dessa lägen en oslagbar kombination. Vid många hjärtstopp larmas även räddningstjänsten som ofta är först på plats, därefter kommer ambulans som kan påbörja behandling med bland annat syrgas och andra läkemedel.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen