Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sverige kräver att Iran kompenserar anhöriga

Sverige, Kanada, Storbritannien, Ukraina och Afghanistan kräver att Iran kompenserar anhöriga till dem som dödades när flight PS752 sköts ned. Utrikesminister Ann Linde säger att identifieringen av offren befinner sig i slutfasen, men att det kan dröja innan alla är identifierade.

Utrikesminister Ann Linde (S) tänder ett ljus framför en minnesskylt med namnen på de som dödades i nedskjutningen av det ukrainska passagerarflygplanet i Iran.Bild: Frank Augstein/AP/TT
– Eftersom det är väldigt stor skillnad på var i planet man har suttit, hur kvarlevorna är, kan det ta tid. En del kan gå fort, en del kan ta mycket lång tid. Det får inte bli fel, när det väl är klart måste anhöriga vara 100 procent säkra på att de kvarlevor de får verkligen är deras nära och kära, säger Linde (S) till TT.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen