Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö Redhawks poängkung går till konkurrent

Förra säsongen vann Konstantin Komarek den interna poängligan. Nu släpper Malmö Redhawks den österrikiske forwarden till en konkurrent. Nästa adress blir Luleå.

– Luleå var min första kontakt med Sverige och min sambo kommer därifrån, så jag har hållit kontakten med Norrbotten sedan dess. Det känns jättebra att återvända till Luleå, säger Konstantin Komarek till Luleå Hockeys hemsida.
Malmö Redhawks Konstantin Komarek lämnar klubben och flyttar norrut.Bild: NICLAS JÖNSSON
Konstantin Komarek kom sexa i SHL:s poängliga förra spelåret. Den här säsongen har 27-åringen haft problem med skador och när han väl spelat har istiden varit begränsad i Redhawks. I genomsnitt elva minuter per match.
– Det jag hoppas på med klubbytet är att hitta tillbaka till det spel jag haft de senaste säsongerna. Att jag ska kunna hjälpa laget vinna matcher genom att vara en kreativ och producerande spelare – samtidigt som jag är beredd att ta den roll som tränarna ger mig, säger Konstantin Komarek.
Det är Komarek själv som velat bryta sitt avtal med Malmö Redhawks och flytta vidare.
– Jag är tacksam för de åren jag fått i klubben och vill verkligen ta tillfället i akt att tacka alla fans samt mina ledare och lagkamrater. Jag har haft en fin tid och kommer alltid att ha starka kopplingar till Malmö, säger Konstantin Komarek till Redhawks hemsida.
Gå till toppen