Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svenske försvarsjätten närmar sig spel igen

Det är positiva besked kring skadeläget i den svenska landslagstruppen. Förbundskaptenen Kristján Andrésson är optimistisk kring att få med Jesper Nielsen redan mot Portugal.

Jesper Nielsen intervjuas inför fredagens EM-möte med Portugal.Bild: LUDVIG THUNMAN
Mittsexan Jesper Nielsen stoppades från spel i gruppavslutningen mot Polen och det spekulerades om att hela turneringen var i fara. Röntgenundersökningen på onsdagen gav besked att menisken inte var skadad och på torsdagen hade han gjort framsteg som pekade på att den svenske försvarsjätten kanske snart kan vara tillbaka i spel.
Kristján Andrésson beskrev utvecklingen som bra och positiv. Kort svarade han också "ja" på frågan om Jesper Nielsen är aktuell för spel på fredagen.
– Både i går och nu på förmiddagen har han gjort lite tester och han ska vara med och röra sig på träningen och få lite kontakt. Sedan får vi se vad det säger, men både han och medicinska teamet är positiva och det gör mig glad, sa Kristján Andrésson.
Testen och träningen på torsdagskvällen skulle ge viktiga besked, men på förhand uteslöt förbundskaptenen inte att Jesper Nielsen var spelklar mot Portugal.
Redan på onsdagen deklarerade Jim Gottfridsson att hans lårskada inte var av det allvarligare slaget och att han kunde spela på fredagen.
– Jag tränar i kväll, men om jag kommer gå för fullt återstår att se, sa han på torsdagen.
Även Albin Lagergren skulle vara med på torsdagens träning med laget och närmar sig spel igen.
– Det är jättepositivt, sa förbundskaptenen men ville inte kommentera något annat än att högernian följer en plan som man har lagt upp.
Landslaget har möjlighet att byta spelare i truppen fram till klockan nio på matchdagen.
Fredagens motståndare Portugal är en stor överraskning för den stora allmänheten, men Kristján Andrésson har sett handbollsnationen växa fram bland annat genom landets framgångarna på ungdomslandslagsnivå och genom klubblaget Portos frammarsch.
Det är tekniska och individuellt skickliga spelare som präglar laget. Dessutom en fruktad effektivitet när man spelar i numerärt överläge.
– Det är deras spel sju-mot-sex har de haft framgång med både i landslaget och i Porto under de senaste två säsongerna. Det finns en del att förberedda sig för, ansåg Kristján Andrésson.
Gå till toppen