Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man åtalas för våldtäkt – filmades av hans kompis

En 17-åring och en 18-åring misstänks för flera brott efter att en filmad våldtäkt hittades i 17-åringens mobiltelefon. Pojken var häktad misstänkt för medhjälp till ett mordförsök i Malmö i höstas. Nu åtalas de två för våldtäkt, grov stöld och bedrägeri.

Sydsvenskan har tidigare skrivit om den våldtäktsfilm som hittades i en telefon. Nu väcks åtal mot de två misstänkta.
Händelsen uppdagades när polisen gick igenom 17-åringens mobiltelefon. Han satt häktad misstänkt för medhjälp till ett mordförsök, där han misstänks ha gillrat en fälla för den tonåring som besköts.
– I hans telefon anträffades två filmer. Hemma hos honom anträffas även ett pass tillhörande en kvinna och några bilnycklar. Det visar sig att kvinnan på passet har anmält att hon blivit bestulen i sitt hem, och hon saknar minnesbild av vad som har hänt. Det är oklart om det beror på berusning eller om hon blivit drogad, säger åklagare Ida Killeslätt.
Hur kvinnan träffat de två misstänkta är inte klarlagt, men de känner inte varandra sedan tidigare.
Filmen som 17-åringen hade i sin mobiltelefon visar enligt åtalet hur hans 18-årige vän våldtar kvinnan i hennes lägenhet. Männen misstänks också ha tagit bilnycklar och hörlurar i lägenheten. De misstänks även har stulit kvinnans pass, och kontokort som de sedan använde för att handla och betala för att resa med en elsparkcykelapp.
Den film som hittats i mobilen är upptagen i kvinnans lägenhet.
Hur identifierade ni kvinnan i filmen?
– Man kontaktar kvinnan på passet, hon skickar foton på sin lägenhet som jämförs. Då kan man konstatera att filmerna är från henne lägenhet, säger Ida Killeslätt.
Kvinnan saknar minnesbilder av kvällen. Var det polisen som informerade om vad som hänt?
– Hon informerades om filmerna.
Båda männen nekar till brott. 18-åringen erkänner till viss del bedrägerierna.
– Han säger att han gjort köp men fått kortet från den andre, säger Ida Killeslätt.
17-åringens försvarsadvokat har inte hunnit läsa stämningsansökan när Sydsvenskan når henne på telefon.
– Så jag har inget att säga, säger hon.
Sydsvenskan har sökt 18-åringens försvarsadvokat, men utan framgång.
Rättegång beräknas påbörjas i slutet av januari.
Gå till toppen