Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Thorgren femma i Schweiz – efter träningskrasch

Snowboardåkaren Sven Thorgren slutade femma i slopestyletävlingen Laax Open i Schweiz. Svensken tvingades ändra sitt program på grund av nacksmärtor efter en krasch på träning inför finalen.

Sven Thorgren. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
”Jag kraschade när jag tränade på min trippel 1440 och fick riktigt ont i nacken. Först gav jag nästan upp hoppet om att kunna åka finalen. Jag var tvungen att stanna mitt i backen på grund av smärtan när jag försökte åka ett lugnt åk ner. Sen fick jag massage och behandling av den schweiziska sjukgymnasten och det tillsammans med smärtstillande gjorde att jag kunde köra. Jag hade tänkt byta ut tricket i andra hoppet till trippel 1440, men jag var såklart skärrad efter kraschen, så jag valde att inte riskera nacken inför X Games”, säger Thorgren i ett pressmeddelande.
”Nacken gör mer ont nu, men jag tror att den ska vara bra inför X Games. Jag har några dagar nu att jobba med massage och rörelse innan första träningen”, fortsätter han.
X Games avgörs i Aspen, Colorado, i nästa vecka.
Kanadensaren Sebastien Toutant vann världscuptävlingen i Laax på 87,25 poäng. Thorgren stannade på 81,46.
Gå till toppen