Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han går från Milano till Nordkap

Hur samlar man ihop 10 000 euro till forskning för barncancer? Italienaren Mikhael Bellanza valde att ge sig ut på ett 4000 kilometer långt äventyr. Nu är han i Skåne och har redan uppnått målet med insamlingen.

Mikhael Bellanza och Victor ska vandra 4000 kilometer tillsammans.Bild: Privat
Den 8 mars började färden från Zelo Buon Persico utanför Milano. Tillsammans med sin hund Victor påbörjade Michael Bellanza sin vandring mot Nordkap – den nordligaste orten i Europa.
– Jag gör detta för att stötta UNA-Milano Onlus (en förening för barncancerforskning) och samla in pengar till dem, säger Mikhael Bellanza.
Förra vintern gick han till Paris, men har nu gett sig ut på en betydligt längre resa.
– Det har gått bra så här långt. Men det har varit en del problem med min vagn jag har med mig. Den är tung och det har varit jobbigt när det regnat mycket.
Målet med insamlingen var att få in 10 000 euro, men i skrivande stund (lördag kväll) är summan uppe i 12 038 euro som donerats av 334 personer.
Tak för natten hittar han antingen genom människor han träffar på vägen, att folk hör av sig på hans Facebook-sida eller genom tips från andra. Under lördagen gick han från Malmö till Eslöv, där han under natten fått husrum hos Anna Löfqvist.
– Jag fick förfrågan från en man genom Röda Korset som hade kontakt med en kompis till Mikhael i Italien. Och vi har ett gästrum som är ledigt, så det kändes lite spännande, säger Anna Löfqvist.
Imorgon fortsätter vandringen norrut och nästa stopp blir Sösdala.
– Vi planerar att vara framme i Nordkap i slutet av mars, säger Mikhael Bellanza.
Gå till toppen