Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Höllviken räddade bonuspoäng efter tappad ledning

Ted Nivestams kvittering med 26 sekunder kvar och poängkungen Johannes Wilhelmssons avgörande 2:28 in i sudden death borta mot tabellfyran Kalmarsund, kan visa sig viktiga i Höllvikens jakt på nytt SSL-kontrakt.

För poängens skull, förstås. Men kanske mest mentalt.
– Helt klart. Vi hade ett långt snack efter förra matchen om framtiden och visade idag att vi bestämt oss för att vända trenden. Det var riktigt bra inställning och attityd, tyckte Höllvikens tränare Joon Berggren.
Gästerna satte full fart från början och gick snabbt upp i ledning. I mitten av första perioden hade gästerna gått fram till 0–3. Så långt hade Höllviken fått matchen dit man ville.
– Jag tycker vi höll dem på utsida, i alla fall första halvtimmen. De var tvungna att spela svårt i offensiv zon och det hade vi pratat om innan, menade Joon Berggren.
Dessutom var Höllviken framgångsrikt i sina spelvändningar. I mitten av andra perioden hade ledningen växt till 2–6, men då började Kalmarsund, med sex raka segrar i bagaget, sakta äta sig in i matchen på allvar.
– Vi visste att det skulle bli svårare ju längre matchen led, Kalmarsund är tungt att möta och har en ny arena med stor publik.
2–6 blev 5–6 och när bara 54 sekunder återstod hade hemmalagets Kim Nilsson med tre mål nästan ensam vänt matchen till 8–7. Men det blev alltså ändå Höllviken som fick med sig bonuspoängen hem.
– Totalt sett ändå rättvist och att vi kvitterade där i slutet visar att vi verkligen bestämt oss. Det behövs framöver, konstaterade Joon Berggren.
Gå till toppen