Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nordkorea uppges ha bytt utrikesminister

Ri Yong-Ho vid Rosenbad under sitt Stockholmsbesök i mars 2018. Arkivbild.Bild: Vilhelm Stokstad/TT
Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho har petats och kommer att bli ersatt, uppger den Sydkoreabaserade nyhetssajten NK News , med hänvisning till ett flertal källor i Pyongyang.
Ri Yong-Ho är en erfaren diplomat och har spelat en stor roll i landets olika förhandlingar med USA. I närtid har han dock uteblivit från en årlig FN-samling i New York och sedan var han inte med på ett gruppfoto som togs på kommunistpartiets toppnamn.
Ri Yong-Ho var också i Sverige och Stockholm i mars 2018 och träffade sin dåvarande motsvarighet Margot Wallström, som gjorde ett försök att medla i konflikten med USA.
Rockaden har inte nämnts i Nordkoreas få och statligt styrda kanaler, men beskrivs som uppseendeväckande och som en möjlig del i ett större diplomatiskt skifte.
Flera nordkoreanska ambassadörer har rest hem de senaste dagarna, uppger källor för den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap , som spekulerar i att det ska ske överläggningar om Nordkoreas linje mot USA.
Gå till toppen