Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ofta narkotikahandel bakom skjutningar

Två personer har på mindre än ett dygn skjutits till döds på två olika platser i Stockholmsområdet. Oftast har sådant en bakgrund i strider inom narkotikahandeln, i hämnd eller i att livsstilskriminella unga män vill klättra i hierarkierna.

Skjutningar i Sverige har ofta en bakgrund i strider inom narkotikahandeln, i hämnd eller i att livsstilskriminella unga män vill klättra i hierarkierna. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
En ung man sköts på fredagskvällen i Jordbro söder om Stockholm och på lördagen meddelade polisen att han är död. På lördagen sköts också en man till döds vid en bensinstation i Kungens kurva sydväst om Stockholm, där även en kvinna skadades. Tidigare på dagen utbröt också skottlossning vid en bensinmack i Fittja i Botkyrka, inte långt från Kungens kurva, där dock ingen skadad person har hittats.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen