Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ponny på rymmen tog bussen hem

Under torsdagskvällen fick passagerarna på en stadsbuss i Cardiff sällskap av en lite ovanlig passagerare. In genom dörrarna travade en ponny som hamnat på villovägar.

Dramat, som BBC rapporterat om, utspelade sig under torsdagskvällen på en hårt trafikerad väg i Cardiff på den walesiska sydkusten. Harley Stephens och hennes vän var två av flera trafikanter som stannade till på grund av en häst som befann sig mitt i vägbanan. Tillsammans lyckades de fånga in ponnyn som då befann sig i vägbanan för "snabb trafik".
Ponnyn var uppstressad av trafiken och de ville snabbt få bort den från vägen.
– Polisen kom och vi var alla lite ställda över vad vi skulle göra, för vi kunde inte få dit en hästtransport i tid, sa Harley Stephens till BBC.
I samband med detta hade en stadsbuss stannat till och busschauffören föreslog att ponnyn kunde få åka med i bussen till en säkrare plats. Så med hjälp av rullstolsrampen travade ponnyn in i bussen där den tillsammans med Harley Stephens kördes till en park en bit bort.
– Han hade en trevlig femminuters-resa med bussen. Det var galet, till och med en polis sa: ”jag måste ta kort på det här för jag tror inte att någon kommer tro mig”.
Ägarna kom sedan till parken där de kunde återförenas med sin ponny.
– Cardiff bus samarbetade tillsammans med South Wales Police för att säkerställa säkerheten för hästen och andra trafikanter. På grund av att A48 var en så trafikerad väg, fattades beslutet att transportera hästen till en säker plats och vänta på att ägaren skulle komma att hämta den. Det var en händelserik kväll för alla inblandade, som tack och lov fick ett lyckligt slut, sa Tony Bishop, verksamhetsansvarig på Cardiff bus.
Gå till toppen