Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Razzia mot Möllanrestauranger gav resultat

Polis och miljöinspektörer slog på fredagen till mot fyra krogar runt Möllevångstorget.
Razzian var ett led i satsningen "Tryggare Malmö" för att få bukt med utnyttjande av svart arbetskraft.
– Vi följde upp ett misstänkt olagligt boende i en källare, säger miljöinspektör Caroline Tendefelt.

Flera myndigheter, ihop med polisen, gjorde kontroller på flera krogar runt Möllevångstorget på fredagskvällen. Resultaten av kontrollerna sammanställs under måndagen.Bild: Patrick Persson
För två år sedan drog Polisen, Malmö kommun och Skatteverket igång projekt "Tryggare Malmö".
Det syftar till att röja i det svarta Malmö som utgör en mylla för organiserad brottslighet och ytterst gängkriminalitet.
Med gemensam kraft jagar myndigheterna illegala klubbar, oseriösa fastighetsägare, olovliga boenden, oregistrerade livsmedelsföretag, livsmedelsfusk, massagesalonger, läkemedelsförsäljning samt alkohol- och tobaksförsäljning.
Efter den senaste tidens rapportering i medierna om att vissa krogar runt Möllevångstorget utnyttjar svart arbetskraft som lever under slavliknande förhållanden genomfördes på fredagskvällen en samordnad aktion med personal från polisen, skattemyndigheten och kommunens miljö-och hälsoskydd.
– Vi tittar på allt från livsmedelshantering och hälsoskydd. Vid en tidigare kontroll har vi bland annat uppdagat ett misstänkt olagligt boende i en källare som vi ville följa upp, förklarar Caroline Tendefelt.
I samband med razzian grep polisen tre män för narkotikabrott. En efterlyst person greps och överlämnades till gränspolisen.
Senare under kvällen undersöktes också flera svartklubbar i stan där efterlysta personer omhändertogs. Aktionen pågick till 04-tiden på lördagsmorgonen.
Först på måndag kommer myndigheterna att sammanställa en rapport över resultatet av fredagskvällens tillslag.
Läs också Efterlysta personer hittade vid tillslag mot svartklubbar
Läs också Flera kontroller mot restauranger på Möllan
Krograzzia vid Möllevången.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen