Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Världens kortaste man är död

Nepalesen Khagendra Thapa Magar var världens kortaste man som kunde gå. Han avled i sviterna av lunginflammation. Bilden är från 2010 då han först fick titeln. Arkivbild.Bild: Altaf Qadri/AP/TT
Världens kortaste man som kan gå har avlidit, endast 27 år gammal. Khagendra Thapa Magar innehade med sina 67,08 centimeter titeln enligt Guinness rekordbok, som i ett uttalande beskriver hur Magar ”inte lät hans ringa storlek hindra honom från att få ut det mesta av livet”.
Redan 2010, vid 18 års ålder, kunde han titulera sig som världens kortaste, ett epitet han blev av med och återfick inom loppet av fem år. Sedan dess fick han anledning att resa till mer än ett dussin länder för att bland annat göra tv-framträdanden i Europa och USA.
Han har även varit del av en nationell turismkampanj i Nepal, som lyftes fram som landet med världens högsta berg och världens kortaste man.
Den sista tiden i livet besökte Magar sjukhus flera gånger på grund av hälsoproblem. Han dog i sviterna av lunginflammation, berättar hans familj.
Efter hans bortgång är det numera den colombianske dj:n Edward ”Nino” Hernandez, som med sina 70,21 centimeter innehar titeln ”världens kortaste man som kan gå”. Junrey Balawing från Filippinerna är ännu kortare, 59,93 centimeter, men kan inte röra sig på egen hand.
Gå till toppen