Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sloveniens svit sprack: ”Hoppas de mår piss”

Sloveniens segertåg i EM tog stopp mot Ungern. Svenske förbundskaptenen Ljubomir Vranjes såg ett lag som delvis föll på eget grepp.
– Hoppas de mår piss. Det ska man göra efter en förlust, sa Vranjes.

Ljubomir Vranjes fick lite att fundera över efter fyra raka segrar i EM.Bild: LUDVIG THUNMAN
16–13 i paus blev 28–29 till slut sedan Ungern gjort en rejäl uppryckning.
– Vi spelar inte dåligt, men deras målvakt [Roland Mikler] får ta lite för mycket i andra halvlek. Lite synd att vi inte kan knyta ihop säcken. Första fem, sex minuterna fanns chansen faktiskt, men vi tog den inte, sa Ljubomir Vranjes.
Vranjes valde att gå runt på mycket folk. Storstjärnan och mittnian Dean Bombac spelade bara sista kvarten.
– Jag vill ha fräscha ben. Vi gick ganska tungt i två matcher, så det var dags att släppa ansvaret till andra bra spelare. Det är en lång turnering.
Slovenien har fortfarande semifinal i sikte och ställs mot Portugal på tisdag. Samtidigt ska Sverige ta sig an Ungern och Vranjes är lite imponerad av landslaget som han coachade 2017-2018.
– Försvarsspelet och Mikler [målvakten] är ju nyckeln för dem. De har legat under i många matcher, men nöter på och har fått någon tro på sig själva som de inte haft tidigare.
Gå till toppen