Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ukrainska dödsoffren har lämnat Iran

En kvinna lägger blommor på en kista under ceremonin.Bild: Efrem Lukatsky/AP/TT
De ukrainska dödsoffren i flygkatastrofen i Iran har förts till Ukraina.
President Volodymyr Zelenskyj och premiärminister Oleksyj Hontjaruk deltog i en ceremoni för de döda när kistorna anlände till Kievs flygplats Borispil på söndagen.
Elva ukrainska medborgare, nio besättningsmän och två passagerare, miste livet när det ukrainska passagerarflygplanet sköts ned utanför Irans huvudstad Teheran på morgonen den 8 januari. Samtliga 176 människor ombord omkom, varav 17 personer som var svenska medborgare eller folkbokförda i Sverige.
Iran hävdar att flygplanet sköts ned av misstag när luftvärnsoperatören misstog det för en kryssningsrobot. Händelsen inträffade bara timmar efter det att Iran beskjutit baser med amerikansk personal i Irak.
Svenska utrikesdepartementet uppger för TT på söndagseftermiddagen att identifieringen av de 17 personernas kvarlevor inte är slutförd. UD vill inte svara på huruvida något av offren har återbördats till Sverige.
– Vi går inte in på de enskilda ärendena, men hela den processen är i sin slutfas, säger Julia Pogorzelska Eriksson på UD:s presstjänst.
Gå till toppen