Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: Wolfsburg ifrågasätts: 221 avslut på mål - 19 fullträffar

Tyska Bundesliga började om i helgen. För Wolfsburgs del gick det inget vidare. Laget förlorade mot Köln med 1–3 och då är det värt att notera att Köln låg precis ovanför nedflyttningsstrecket inför matchen.
Dock talar uppgifter från matchen (som spelades i lördags) att Wolfsburg hade en hel del spel och också skapade en hel del chanser. Men att det också speglar ett stort problem.
Renato Steffen gjorde Wolfsburgs enda mål mot Köln. Här vill han hjälpa Mönchengladbachs Matthias Ginter upp i en tidigare match i året serie.Bild: TIMGROOTHUIS
Lokala medier börjar nu fundera på om Wolfsburg ska missa Europa. Ja, de tänker då inte på matcherna mot MFF, utan om Wolfsburg ska missa Europaspel nästa säsong. Wolfburg ligger nia, sex lag får Europaspela från Tyskland. Wolfsburg har sju poäng upp till sexan Leverkusen.
Men man skriver också om lagets oförmåga att göra mål, apropå de skapade chanserna.
Laget har bara gjort 19 mål i Bundesliga – på 221 avslut på mål enligt Wolfsburger Allgemeine.
Köln ledde lördagens möte med 3–0 innan Renato Steffen kunde reducera.
Gå till toppen