Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Johnson blickar mot Afrika efter brexit

Storbritannien är intresserat av att knyta närmare handelsband med ett antal afrikanska länder. Arkivbild.Bild: Nasa/AP/TT
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson vänder blickarna mot Afrika för att söka nya handelspartner inför utträdet ur EU.
Sexton afrikanska ledare är på besök i London, och Johnson ska försöka få Storbritannien att bli den självklara investeringspartnern.
– Afrikas ekonomiska potential är enorm, med åtta av världens femton snabbast växande ekonomier och en befolkning som beräknas fördubblas till två miljarder till 2050, säger Alok Sharma, Storbritanniens minister för internationell utveckling, och fortsätter:
– Vi har mycket att erbjuda afrikanska länder.
Bland annat så riktar Storbritannien in sig på Egypten, Nigeria och Rwanda.
Enligt brittiska regeringen ska affärer värda 6,5 miljarder pund (80 miljarder kronor) presenteras av brittiska och afrikanska företag under mötet.
Gå till toppen