Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kanes tusende skymde svenskinsatser

Storspelande svenskar fick se sig hamna i skuggan, när Chicago besegrade Winnipeg. Amerikanen Patrick Kane fick nämligen det mesta av strålkastarljuset, då han skrev NHL-historia. – Det är något jag aldrig kommer att glömma, säger Kane.

Allt ljus på Patrick Kane efter hans tusende poäng.Bild: David Banks/AP/TT
31 år och 61 dagar. Det hann Patrick Kane bli innan den tusende NHL-poängen satt. Därmed är han den yngste amerikanen att nå fyrsiffrigt.
Kane skrev historia i 5–2-segern hemma mot Winnipeg i NHL-ishockeyn, och då fick svenskarna acceptera att strålkastarljuset inte sken på just dem.
Annars var det en stark svenskinsats som en trio svenskar stod för i matchen. Alexander Nylander gjorde det inledande målet, hans sjätte för säsongen, framspelad av Erik Gustafsson, knappt tre minuter in i matchen. Han återgäldade passningen drygt elva minuter senare, då Gustafsson gjorde mål.
Kane fick vänta på den efterlängtade poängen till tredje perioden. Då plockade han upp pucken bakom motståndarmålet, spelade fram till Ryan Carpenter som slog pucken vidare till Brandom Saad. När skottet satte i nätet åkte laget och kramade om Kane, den tionde amerikanen som når tusen NHL-poäng.
– Det var rätt coolt. Jag tyckte lite synd om honom. Alla killarna åkte till mig medan han stod där ensam i hörnet, trots att det var han som gjorde mål, säger Kane med ett skratt efter matchen.
Robin Lehner vaktade buren, och noterades för 36 räddningar i sin tredje raka seger. Han utsågs till en av matchens bästa spelare, tillsammans med Nylander och – så klart – Kane.
”Två enorma poäng för vårt lag och vilken kväll för 88:an! Ett stort ögonblick som vi alla hade privilegiet att dela med honom. Byggnaden sorlade (av förväntan) och det var till stor hjälp för oss”, skriver Lehner på Twitter.
Gå till toppen