Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gottfridsson njöt av att hjälpa Vranjes

Med hjälp av en Sveriges seger över Ungern tog sig Ljubomir Vranjes Slovenien ett steg närmare en semifinal.
– Det glädjer mig om vi kan hjälpa honom och Slovenien vidare. Det är ett av lagen som gjort det bäst hittills i EM, tycker Jim Gottfridsson.

Jim Gottfridsson jublar efter ett av sina fem mål mot Ungern.Bild: LUDVIG THUNMAN
Efter förlusterna mot Portugal och Norge var det svenska hoppet om en semifinal borta. Men även om det inte fanns något annat en heder på spel för svensk del svarande landslaget för en stark insats och besegrade Ungern i en jämn kamp som slutade 24-18 (10-9).
Gladast för segern var nog Sloveniens svenske förbundskapten Ljubomir Vranjes. Jim Gottfridsson hade inte svårt att visa känslor för Ljubomir Vranjes, som han haft som tränare i Flensburg under flera år.
– Han är en världstränare. Jag kan bara njuta om han kan nå en semifinal med sitt lag, sa Jim Gottfridsson som på tisdagen förde Sverige till den största segern i EM efter premiärsegern mot Schweiz.
Ljubomir Vranjes en glad svensk efter Sveriges seger över Ungern.Bild: LUDVIG THUNMAN
– Det var kanske inget skönspel från vår sida, men det var viktigt att vinna, tyckte den svenske lagkaptenen som själv hade god utdelning. Han svarade för fem mål i matchen. Två av dem kom i viktiga lägen med mindre än tio minuter kvar och satte Sverige i bra läge inför matchavgörandet.
Segern var viktig som en upprättelse för att laget inte presterat som väntat i turneringen och för att ge den svenska publiken en seger i Malmö arena. Att det tävlingsmässigt inte fanns något att spela för visade sig, tyckte Jim Gottfridsson.
– Det märktes i omklädningsrummet och jag tyckte inte att det var riktigt samma go i laget. Det blev kanske lite för mycket träningsmatch från vår sida.
Han hoppas att laget kan mobilisera krafterna en sista gång mot Island på onsdag.
– Det måste vi. Vi har tagit de första två poängen och kan vi med en seger avancera en placering till så vore det skönt för laget.
Sista omgången består av Slovenien–Norge, Portugal–Ungern och Island–Sverige.
Gå till toppen