Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF slår rekord – jättestöd borta mot Wolfsburg: ”Helt fantastiskt”

Under tisdagen passerade Malmö FF 3 500 sålda biljetter till sektionen mot Wolfsburg. Det betyder att man reser till Tyskland med 2000-talets största bortafölje.
– Det stödet är unikt, helt fantastiskt, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Europamatcher har blivit vardag i Malmö. Denna bilden är från hemmamatchen mot Lugano i oktober 2019.Bild: PETTER ARVIDSON
Att resa runt i Europa har blivit något av en hobby för himmelsblå supportrar på senare år. 2 400 fanns på plats på MFF-sektionen på Parken i Köpenhamn i december 2019 och över 3 000 reste till Stamford Bridge i London för matchen mot Chelsea tidigare samma år.
Största bortaföljet under 2000-talet är Real Madrid borta i Champions League i december 2015. Då tog sig 3 500 MFF-supportrar ner till den spanska huvudstaden.
Men nu ryker det rekordet.
När MFF möter Wolfsburg den 20 februari så har man med sig det största följet sedan Europacupfinalen mot Nottingham i München 1979.
På tisdagen passerade Malmö FF 3 500 sålda biljetter.
– Det stödet är unikt, helt fantastiskt, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.
Malmö FF:s SLO (länken mellan klubben och supportrarna) Pierre Nordberg gläds över siffrorna.
– Det är väldigt roligt att vi blir fler än i Madrid, säger han.
Vad säger du om intresset?
– Det är ett bra avstånd till matchen och det är en sextondelsfinal i Europa. Och vi börjar borta, vilket är bättre rent sportsligt.
Den officiella supporterföreningen, MFF Support, har redan fyllt sex bussar ner till matchen.
– Möjligheterna att ta sig ner är många, säger Pierre Nordberg. Man kan flyga till Berlin och ta tåg därifrån, eller ta egen bil, hyra en minibuss, åka tåg hela vägen.
Malmö FF har blivit tilldelade 4 883 biljetter på Volskwagen Arena. Men så många tror inte Pierre Nordberg kommer att säljas.
– Nej, vi kommer inte nå riktigt dit, men vi hoppas bli runt 4 000.
Gå till toppen