Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mitsubishi misstänkt i ännu ett dieselgate

Den japanska fordonstillverkaren Mitsubishi utreds av åklagare i Tyskland för misstänkt fusk med utsläppshalter från dieselmorer. Arkivbild.Bild: Koji Sasahara/AP/TT
Den japanska fordonstillverkaren Mitsubishi utreds i Tyskland för misstänkt om fusk med utsläppshalter från dieselmorer, uppger åklagarmyndigheterna i Frankfurt enligt nyhetsbyrån AFP.
En Mitsubishianställd misstänks för bedrägeri, och även en del av ett multinationellt bilförsäljningsföretag samt två underleverantörer utreds. Enligt misstankarna har det fuskats med utsläppshalter vid tester av fordon som tillverkats av Mitsubishi och som har dieselmotorer med volymer på 1,6 och 2,2 liter.
Åklagarna har i utredningen genomfört husrannsakningar i Frankfurt, Hannover och Regensburg.
Mitsubishi har inte kommenterat uppgifterna. Den tyska däcktillverkaren Continental säger sig ha vittnat i utredningen.
Anklagelserna liknar dem som riktades mot den tyska fordonsjätten Volkswagen 2015, i det som kallas dieselgate och som kostat koncernen enorma summor i uppgörelser, böter och skadestånd.
Gå till toppen