Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Utredningen inte klar ett år efter Salas död

Det har nu gått ett år sedan fotbollsanfallaren Emiliano Sala omkom i en flygolycka över Engelska kanalen. Och ännu är inte utredningen om vad som orsakade kraschen klar.

En Nantes-supporter med en fotbollstidning vars omslag pryds av Emilano Sala. Arkivbild.Bild: David Vincent/AP/TT
”Utredningen är långt framskriden och tanken är att publicera den slutgiltiga rapporten i slutet av mars”, skriver de brittiska flygincidentsutredarna i AAIB i ett uttalande.
Salas familj ska ha en privat minnesstund för att markera årsdagen för 28-åringens död. Familjens advokat säger att det primära för familjen nu är att få reda på sanningen om vad som hände.
Argentinaren var på väg i ett mindre privatplan från Nantes, där han spelat, till sin nya klubb i Cardiff när planet störtade.
Klubbarna strider fortfarande om övergångssumman på motsvarande cirka 185 miljoner kronor. Internationella fotbollsförbundet, Fifa, har beordrat Cardiff att göra den första överenskomna betalningen till Nantes på motsvarande 63 miljoner kronor. Den walesiska klubben vill inte alls betala någon övergångssumma och har överklagat till idrottens skiljedomstol Cas. Beslutet i Cas väntas först i juni.
Cardiffs supportrar ska ha en minnesceremoni för Sala under tisdagen och Nantes ska hedra sin förra spelare i samband med söndagens match mot Bordeaux, där Sala också har spelat.
Gå till toppen