Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Islanders tog revansch på Rangers

Rangers skulle ta sin tredje seger mot New York-rivalen Islanders på nio dagar. Mika Zibanejad gjorde två assist – med det räckte inte. I derbyt i NHL-ishockeyn bröt Islanders förlustsviten och vann med 4–2.

New York Rangers Mika Zibanejad fick med sig två assist, men Rangers förlorade ändå mot Islanders.Bild: Frank Franklin II
Islanders hade inte vunnit på tre matcher, och två av förlusterna kom mot New York-rivalen i förra veckan, med siffrorna 2–6 och 2–3.
Men planerna på Rangers segersvit kom av sig. Tyske målvakten Thomas Greiss storspelade i Islanders bur när lagen möttes ännu en gång, den här gången i Madison Square Garden.
Svenske forwarden Mika Zibanejad spelade fram till båda Rangers mål i tredje perioden, men det räckte inte för att hämta in 0–4-underläget.
Nu väntar en dryg veckas ledighet för lagen. Deras nästa matcher är inte förrän i månadsskiftet.
– Det hade varit mycket skönare att lämna med en vinst ikväll, men jag tror de här nio dagarna kommer att göra oss gott, säger Zibanejad enligt nhl.com.
– Vi har ju så klart mycket hockey var kvar att spela och så som vår trend ser ut... Vi får den här pausen, kommer tillbaka, ställer om och bara kör, fortsätter han om hur han ser på spelet framöver.
Det var överlag magert med svenskframgångar i nattens NHL-ishockey. Chicagos Erik Gustafsson gjorde två assist när hans lag föll mot Florida med 3–4.
Och fortsatt bänkade Henrik Lundqvist i NY Rangers-målet hade kunnat se sig omsprungen av Las Vegas-målvakten Marc-Andre Fleury i antal vunna NHL-matcher. Men Fleury förlorade med sitt Las Vegas och Lundqvist kan pusta ut – en liten stund till. Båda har i dag vunnit 458 matcher och ligger på en fortsatt delad femteplats över flest vunna matcher i NHL-historien.
Gå till toppen