Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lister ersatte svenskorna i dubbel

Rebecca Peterson och Johanna Larsson skulle ha spelat dubbel tillsammans i Australian Open, men drog sig ur kort inför första matchen. I stället fick Cornelia Lister spela.

Cornelia Lister. Arkivbild.Bild: Andreas Hillergren/TT
– Det är såklart tråkigt att de inte kunde spela men ser man positivt på det så var det ändå en svensk som tog platsen, säger Lister till sajten Tennisportalen.
Det är oklart varför svenskorna lämnade återbud, men kan ha att göra med Petersons ryggproblem eller förkylning. Hon fick en låsning i ryggen en vecka före grand slam-turneringen, men åkte sedan på ett virus bara dagarna före sin första match i singel.
Peterson spelade, men förlorade matchen. Även Larsson förlorade i första omgången i singelspelet.
Dubbelspecialisten Cornelia Lister och kanadensiskan Sharon Fichman var förstaalternativet om något par lämnade återbud inför första omgången.
– Jag gick och vilade, och sen plingade det till i mobilen. Johanna skrev att jag skulle vara beredd och då fattade jag. Kort därefter kom det ett meddelande från WTA och då förstod vi, säger Lister.
Det svenskkanadensiska paret förlorade dock mot australiensiskorna Jaimee Fourlis och Arina Rodionova med 6–7, 2–6.
Gå till toppen