Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF-podden: Jon Dahl Tomasson om fotbollslivet, MFF och laget framför jaget

Jon Dahl Tomasson har tagit steget från assisterande förbundskapten i Danmark till huvudtränare för Malmö FF. I MFF-podden utvecklar han sina tankar om fotbollen och livet.

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka i studion – den här gången i sällskap av MFF:s nye tränare Jon Dahl Tomasson.
Den förre stjärnanfallaren berättar bland annat om ungdomens flytt till Heerenveen, kontrasterna i Newcastle, det hårda Rotterdam, "familjen" i storklubben Milan och oväntade förebilder.
Och så ett par citat som kan hjälpa till att förstå hur Malmö FF:s nye tränare ser på fotboll och hur hans lag ska uppträda:
”Press är energi och bränsle.”
”Det handlar bara om laget.”
”Spelare som kan vara besvärliga är också besvärliga för motståndaren.”
”Spelarna ska utmanas.”
”Man behöver ha en viss cynism.”
MFF-podden finns bland annat på Spotify, Soundcloud, Podcaster och Acast. Det går också bra att klicka sig till Itunes och lyssna. Annars går det alldeles utmärkt att lyssna i spelaren ovan.
Tidigare avsnitt av MFF-podden finns samlade här.
Gå till toppen