Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Norge bara vinner: ”Det kändes konstigt”

Sällan har det setts så många glada förlorare i en gruppfinal. Norge tog sin sjunde raka seger i EM och fixade 33-30 mot Slovenien i Malmö arena. Stjärnorna satt på bänken och bänknötarna fick briljera.
– Viktigast för oss var att vi kunde vila flera av våra bästa spelare. De har slitit hårt för att komma till semifinal. Tre dagars vila var betydelsefullt, sa Sloveniens tränare Ljubomir Vranjes.

Sander Sagosen och hans norska lagkamrater jublar över sjunde raka EM-segern.Bild: LUDVIG THUNMAN
Sloveniens stjärna Dean Bombac spelade ingenting - inte heller Norges EM-skyttekung Sander Sagosen.
– Det kändes konstigt alltihop, erkände tidigare Lundamålvakten Espen Christensen.
– När vi stod och väntade på att gå in så jublade slovenerna. Det verkade som om de laddade ur där.
Anledningen var att Portugal vann mot Ungern med 34-26 i sin avslutande gruppmatch vilket innebar att Portugal blev trea och tog sig till Stockholm och match om femte plats, samtidigt som laget blev klart för OS-kval.
Och.
Slovenien var klart för semifinal - redan före matchen mot Norge.
– Jag är förbundskapten för Norge och kan inte ta hänsyn till andra lag. Det handlar om att fördela speltiden så vi är fräschare till semifinalen, erkände norske förbundskaptenen Christian Berge utan omsvep.
Nu blir det Norge mot Kroatien och Slovenien mot Spanien i fredagens semifinaldrama eftersom gruppfinalen i Wien slutade oavgjord.
– Då är det handboll till hundra procent, sa Ljubomir Vranjes.
– Visst är Spanien favoriter men har vi en bra dag så kan vi vinna. Har vi en dålig dag förlorar vi.
Då blir det full satsning. Det var det inte sista dagen i Arenan.
Espen Christensen fick spela hela matchen i det reservfyllda norska laget. Räddningsprocenten kom upp i 23, men han tog fyra av sex straffar i alla fall.
– Det var många nya konstellationer på plan, så det blev som det blev. Det var väl inte lätt för någon, men det kändes som om vi hade större vinnarvilja. Självförtroendet i laget är på topp och vi fick igång många fler spelare. Det betyder en hel del.
Kroatien?
– Ett tufft motstånd. Kan inte säga om det passar oss bra eller dåligt.
Gå till toppen