Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svartsjuk 52-åring falsklarmade om att exflickvän blivit knivhuggen

Den svartsjuke mannen larmade SOS om att hans exflickvän låg knivhuggen i sin lägenhet. Polis ryckte ut med full kraft. Men kvinnan visade sig vara på Lilla torg, oskadd. Nu ställs expojkvännen inför rätta för falskt larm.

Bild: Johan Nilsson/TT
SOS fick larmsamtalet på kvällen den 29 mars ifjol.
Operatören hade inledningsvis svårt att förstå vad den 52-årige mannen sade. Men efter en stund framgick att hans exflickvän låg svårt skadad efter att ha blivit huggen i magen med en kniv. Och att hon befann sig i sin egen bostad och var själv oförmögen att larma.
Fyra patruller ryckte ut på larmet.
Utanför den angivna adressen stod den 52-årige mannen, påtagligt berusad. Han berättade att han fått en film skickad från en anonym användare som visade när kvinnan blev knivhuggen. Men snart ändrade han version till att hon istället blev upphängd i en takkrona.
Poliserna bad mannen visa videoklippet, men det var spårlöst försvunnet från hans mobil.
I hans telefon påträffades däremot en lång sms-konversation mellan 52-åringen och kvinnan, där hon gång på gång ber honom lämna henne i fred.
En av poliserna ringde då upp kvinnan – som svarade att hon var ute på Lilla torg med väninnor.
Tio månader senare ställs 52-åringen inför rätta för falskt larm genom att orsaka en onödig utryckning, ett brott som i regel leder till böter vid fällande dom.
52-åringen nekar till anklagelserna och menar att han de facto sett en film där kvinnan utsatts för knivvåld. Även om den inte gick att spåra.
– Jag anser väl ändå att jag handlade rätt utifrån att jag inte var helt nykter, säger han i förhör.
Gå till toppen