Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fornling sparkar tränaren – under tv-intervjun

Sven Fornling har bestämt sig – han ska satsa vidare mot nya titelmatcher. Men han kommer göra det med en ny tränare. Den förra fick sparken mitt under intervjun med SVT.
– Han får sparken här och nu, han kommer inte stå i min ringhörna något mer, säger Fornling i tv-inslaget.

Sven Fornling.Bild: Peter Frennesson
Det var den 16 november som Sven Fornling förlorade tungt i titelmatchen mot hemmaboxaren, tysken Dominic Bösel. Fornling knockades i elfte ronden och fick föras direkt till sjukhus där han fick stanna ett par dagar.
Nu skyller Malmöboxaren förlusten bland annat på sin tränare Bulent Baser.
– Min nuvarande tyska tränare kommer få sparken. Jag tycker att han gjorde ett dåligt jobb helt enkelt. Jag skyller inte ifrån mig, det är jag som får bära det stora skamhuvudet för att jag gjorde en dålig match men han hjälpte mig inte jättemycket i ringhörnan, vilket han skulle ha gjort, säger Fornling till SVT.
Tre dagar efter knocken talade Fornling ut i Sydsvenskan. Då hade han ännu inte bestämt sig om boxningen och framtiden.
Men det har han nu.
– Jag ska tillbaka till ringen. Det har varit ett beslut som vuxit fram och jag har pratat med med familjen om det och ville se till att när jag väl kom fram till ett beslut ville jag hålla det. Jag skulle komma tillbaka starkare eller skita i det helt och hållet, säger Fornling till SVT.
Läs också Fornling talar ut efter svåra knocken
Läs också ”Hade sett framför mig guld och gröna skogar”
Gå till toppen