Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kraftiga kursfall på ledande Asienbörser

Börser i Kina och Japan sjunker. Arkivbild.Bild: Ng Han Guan/AP/TT
Den ökande spridningen av det sars-liknande coronaviruset, som hittills krävt 17 människors liv, sprider oro och sänker ledande asiatiska börser.
Tokyobörsens Nikkei 225-index faller 1 procent, medan det bredare Topix-index sjunker med 0,8 procent.
Seoulbörsens Kospi-index sjunker samtidigt med 0,9 procent.
Shanghaibörsen har i den avslutande handeln fallit 3,4 procent, den kraftigaste nedgången på över ett halvår. Hongkongbörsens Hang Seng-index har samtidigt fallit 2,2 procent.
Oljepriset faller också kraftigt efter en varning från International Energy Agency för ett globalt överutbud på olja och en rapport om en oväntad ökning av de kommersiella råoljelagren i USA med 1,6 miljoner fat förra veckan. Analytiker hade räknat med en lagerminskning på cirka en miljon fat.
Den kinesiska yuanen pressades samtidigt hårt nedåt, medan investerare satsade på vad som betraktas som säkrare tillgångar i orostider som japanska yen, amerikanska statspapper och guld.
Coronaviruset ska enligt senaste uppgifterna från Kina ha smittat nästan 600 personer.
Gå till toppen