Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Danskt kriminellt gäng måste upplösas

Medlemmar av det danska kriminella gänget Loyal to familia som nu måste upplösas efter domstolsbeslut. Arkivbild.Bild: Scanpix DK/TT
Det förbjudna kriminella gänget Loyal to familia (LTF) måste upplösas efter beslut av tingsrätten i Köpenhamn, meddelar Köpenhamnspolisen.
I domen får åklagarmyndigheten stöd för påståendet att LTF är en förening som i strid med paragraf 78 i grundlagen använder våld och straffbara medel för att nå sina mål.
Tingsrätten slår också fast att beslutet från september 2018 att förbjuda LTF har laglig grund.
Målet har pågått i nästan ett år. Åklagaren kallade 59 vittnen och redovisade mer än 30 tidigare domar mot LTF-medlemmar som sammanlagt lett till 109 fällningar och 344 års fängelse.
LTF bildades i Köpenhamn 2012 som en utlöpare till ett annat gäng på Nørrebro i Köpenhamn, och har varit inblandat i en konflikt som resulterat i många skottlossningar i huvudstaden.
Gå till toppen