Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mörkläggning i riksrättsfokus – begär mer tid

Donald Trump missbrukade USA:s presidentmakt på ett sätt som ingen annan tidigare gjort och gjorde vad han kunde för att mörklägga alltihop, enligt Demokraternas sakframställan. Därför måste han avsättas, slår de fast. Men i första hand ber de ännu om lov att få kalla fler vittnen och lägga fram nya bevis.

Demokraternas gruppledare Chuck Schumer hoppas få möjlighet att kalla fler vittnen och lägga fram nytillkomna bevis.Bild: J. Scott Applewhite/AP/TT
Demokraterna har de senaste tre dagarna lagt fram sin sak i senaten, sina skäl till att USA:s president bör bli avsatt. På fredagen avhandlas den andra anklagelsepunkten: Hur Trump försökte stoppa kongressen från att utreda misstankarna om att han pressade Ukrainas regering att utreda en av hans politiska konkurrenter på hemmaplan, Joe Biden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen