Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fångar i Göteborg får gratis tobak efter miss

Häktet i Göteborg delar ut gratis tobak. Arkivbild.Bild: Adam Ihse/TT
Fångarna på häktet i Göteborg får gratis snus och cigaretter sedan en vecka tillbaka eftersom tillståndet inte längre gäller för entreprenören som tidigare sålt tobak i kiosken, skriver Göteborgs-Tidningen.
Kriminalvården fattade beslutet att dela ut tobaken gratis eftersom myndigheten är skyldig att tillhandahålla tobak till de vuxna fångar som använder det, skriver Kriminalvårdens presstjänst i ett mejl till tidningen.
En ny upphandling av kioskverksamheten på häktet pågår.
”Lösningen med att dela ut tobak är kortsiktig och pågår tills vi har en annan hållbar lösning. Så snart vi ordnat med ny ordning kommer våra klienter åter betala för sin tobak”, skriver Kriminalvården i mejlet.
En källa säger till GT att nästan alla av de runt 330 fångarna beställer tobaksvaror av personalen, och att den tobak som inte används säljs vidare till andra fångar.
Gå till toppen