Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Måla, fota, klippa – så skapar Saga Wendotte sina drömska bilder

Med fotografier målar hon fram drömska och dockliknande porträtt med överraskande detaljer som tar ett tag att upptäcka. Med hjälp av telefonen kan porträttmontagen till och med få liv. I helgen ställer Saga Wendotte ut i Malmö för första gången.

Saga Wendotte kan inte svara på frågan hur lång tid det tar att skapa en bild. ”Jag har aldrig klockat mig, så jag vet inte. Sen vill jag gärna vila från bilder och titta på dem med nya ögon. Jag tycker minst om dem precis när jag är klar. Sen efter ett halvår börjar jag gilla dem igen.”Bild: Peter Frennesson
När Saga Wendotte var yngre föredrog hon att sitta inne på skolrasterna och teckna, medan de andra var ute och spelade fotboll. När hon som 15-åring fick sin första kamera upptäckte hon att hon kunde blanda tekniker och ”måla med fotografier”. Då öppnade sig en ny värld.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen