Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Peter Anderssons svåra val: Volden eller Alsenfelt

Huvudtränaren Peter Andersson och Malmö Redhawks står inför ett svårt val. Vem ska vakta målet i lördagens tuffa bortamöte med Frölunda: Oscar Alsenfelt eller Lars Volden?
– Vi får se vem som står. Båda är aktuella för att bli uttagna, säger Peter Andersson.

Malmö Redhawks tränare Peter Andersson.Bild: JONAS LJUNGDAHL
Malmö Redhawks vann i torsdags borta mot Oskarshamn (5–1), sov över i Jönköping och rullade vidare mot västkusten. Oscar Alsenfelt var med på fredagens träning i Göteborg. Målvakten stod över trippen till Oskarshamn på grund av smällen han utsattes för i matchen mot Djurgården.
I Småland var det Lars Volden som fick chansen. Han tog vara på möjligheten i sin första match sedan den 30 november.
– Han fick göra några bra räddningar och hjälpte oss. Volden var precis som man vill en målvakt ska vara. Jättekul för honom, viktigt att han är påkopplad, inne i gänget och hela tiden aktuell för att spela, säger Peter Andersson.
Frölunda borta är en knepig uppgift.
– Så klart, för målvakten som står gäller det att verkligen spela på topp. För vi kommer att hamna under tryck. Det gäller att kunna spika igen när det behövs och få hjälp av ett bra försvarsspel, säger Peter Andersson.
De senaste dagarna har det varit snack om att du vill lämna Malmö Redhawks efter säsongen, trots att du har kontrakt till 2022. Kommentar?
– I dagsläget finns inget att kommentera, säger Peter Andersson.
Gå till toppen