Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sagströms mäktiga runda: 62 slag

Madelene Sagström stod för en smått makalös andrarunda i LPGA-tourtävlingen i golf i Boca Raton, USA. 27-åringen, som jagar sin första seger på den amerikanska proffstouren, stod för elva birdies, en bogey, hålade ut på 62 slag och leder tävlingen inför helgen.

Madelene Sagström. Arkivbild.Bild: Göran Söderqvist
– Efter att ha gått sju under par på första nio frågade jag mig själv: ”Ska jag fortsätta så här?”. Det har aldrig hänt tidigare, säger Madelene Sagström, enligt nyhetsbyrån AFP, och fortsätter:
– Det var utmanande, men jag kunde fortsätta (på samma sätt).
Sagström gick torsdagens inledande runda på banan Boca Rio på par, 72 slag, och tog över ledningen i tävlingen efter sin imponerande 62-rond.
Inför helgens avslutningsrundor leder Sagström med ett slag före Carlota Ciganda. Spanjorskan gick på sex under par, 66 slag, under fredagen och ligger totalt på nio under. Ett slag bakom Ciganda ligger en trio på delad tredje plats.
Gå till toppen