Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Spetsmark lämnar USA för Portugal

Julia Spetsmark lämnar USA och mästarlaget North Carolina Courage för spel i Portugal och Benfica. Fotbollsklubben hälsar den offensiva spelaren välkommen på sitt Twitterkonto. – Jag blir första svenska i Benfica, det känns lite häftigt, säger Spetsmark till Aftonbladet.

Julia Spetsmark, här i Djurgårdströja, är klar för Benfica. Arkivbild.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Benficas damlag grundades så sent som 2017 men är redan ett topplag i landet. Laget leder den högsta ligan med imponerande målfacit: 88 gjorda mål och bara ett insläppt. 30-åriga Spetsmark ser hur damfotbollen är på frammarsch även i Portugal.
– Det känns som att man är en del av något större. De här vindarna som blåser är något som händer här och nu, säger Spetsmark till Aftonbladet.
Tiden i USA beskriver hon som utvecklande. Men hon fick sparsamt med speltid vilket gjorde att andra alternativ lockade.
– Jag kände ganska tidigt att det skulle vara tufft med speltid med tre amerikanska landslagsanfallare. Hade jag varit yngre hade jag nog övervägt att stanna, men jag vill inte avsluta karriären med att sitta på bänken, säger Spetsmark, användbar både som offensiv mittfältare och anfallare.
Gå till toppen