Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stor polisövning på Entré

Vid 11-tiden på fredagen genomförde polisen en övning vid Entré i Malmö. Enligt uppgifter till Aftonbladet deltog ett 30-tal poliser utrustade med automatvapen medan handeln pågick som vanligt.

Det är ett ögonvittne som Aftonbladet pratat med som uppgett att 20 till 30 poliser med automatvapen rörde sig på de övre våningsplanen medan handeln pågick på plan ett.
– Vi har haft en övning men jag kan inte gå in på vad den gått ut på, vilka kompetenser som ingick eller hur många de var, säger Patrick Fors på polisens ledningscentral.
Är det vanligt att den typen av övningar sker ute bland allmänheten?
– Det är inte ovanligt. De flesta av våra övningar märker väl inte allmänheten av så just den här kanske sticker ut lite grand. Men vi övar ju regelbundet för att behålla vår kompetens. Får att vi ska kunna göra det på så verklighetstroget sätt som möjligt måste det ibland ske bland allmänheten, säger han.
Gå till toppen