Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

USA inför sanktioner mot oljebolag

USA:s finansminister Steven Mnuchin meddelar att USA inför sanktioner mot fyra oljebolag.Bild: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT
Fyra oljebolag har belagts med amerikanska sanktioner efter anklagelser om att deras transporter tjänat den iranska elitstyrkan Quds, meddelar USA:s finansdepartement.
Sanktionerna kommer tre veckor efter att USA dödat Quds-styrkans befälhavare Qassem Soleimani i en räd i Iraks huvudstad Bagdad.
”Irans oljeindustri är den primära finansieringskällan för den iranska regimens globala terroristverksamhet och möjliggör ett kontinuerligt våld mot landets eget folk”, säger finansminister Steven Mnuchin i ett uttalande.
De berörda bolagen är Triliance Petrochemical Co Ltd och Sage Energy HK Limited i Hongkong, Peakview Industry Co Limited i Shanghai, samt Beneathco DMCC i Dubai.
Enligt USA har de exporterat iranska oljeprodukter för hundratals miljoner dollar och därigenom hjälpt till att finansiera Quds-styrkan.
Gå till toppen