Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Besviken Jitextalang: ”Hade hoppats få spela med A-lagsspelare”

Ema Paljevic har spelat sin första match för FC Rosengård – nu är frågan om det blir en övergång.
– Jag kan säga så mycket att hon bör vara i högre sammanhang än division ett, sa Rosengårds tränare Jonas Eidevall.

Ema Paljevic fick inte riktigt chansen att visa vad hon kan.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Paljevic – som normalt håller till i Jitex – har tränat med Rosengård i veckan. Matchen mot Bröndby avslutade hennes tid i Malmö – för den här gången är kanske bäst att tillägga.
– Det är klart att jag vill stanna, absolut, sa Ema Paljevic.
Hon var lite missbelåten med att inte riktigt ha fått chansen att visa vad hon kan. Paljevic kom in när Eidevall bytte hela laget i den 63:e minuten. Tio nya utespelare på ett bräde, de allra flesta från Rosengårds F19-lag.
– Jag hade väl hoppats på att få spela med några A-lagsspelare. Det var synd. Då hade jag haft chansen att visa mer vad jag kan.
Hon har fyra månader kvar på sina gymnasiestudier i Göteborg, efter det är det inte omöjligt att det blir en flytt till Malmö.
– Hon kan stjäla inhoppsminuter i allsvenskan redan, det tror jag. Sedan är jag osäker på hon ska hoppa direkt till ett lag som Rosengård, sa Eidevall.
– För oss är det här kontaktsskapande. Det är viktigt att ha koll på lovande spelare och få in dem i vår miljö tidigt. Glodis Viggosdottir var väl bara 17 år när hon kom första gången från Island. Sofie Svava var i samma ålder. Nu är de A-lagsspelare. För Paljevic är det en betydelsefull första kontakt. Nu ska vi fundera var för sig i någon vecka, menade Eidevall.
Gå till toppen