Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Erotikdrottningens konstsamling på auktion

Beate Uhse vid börsintroduktionen 1999. Arkivbild.Bild: Bernd Kammerer/AP/TT
I decennier var Beate Uhse synonym för den tyska porrbranschen. Mindre bekant är att erotikpionjären också var konstsamlare. Nu säljs hennes samling på auktion, skriver Der Spiegel.
Grunden för Beate Uhses erotiska imperium lades redan på 1940-talet med en beskedlig skrift om kvinnans fruktbara dagar. Den gav den unga krigsänkan kapital nog att starta sitt företag, som växte sig enormt under 1960- och 70-talet. 1999 börsintroducerades Beate Uhse.
Vid sidan av försäljningen av filmer, sexleksaker och sexiga underkläder hade Beate Uhse också ett erotiskt museum i centrala Berlin. Museet stängde 2014 och nu säljs samlingarna via auktionsfirman Historica Auctionata.
Bland de mer än 500 föremålen finns elfenbensdildos, en fallosflöjt, erotiska sjöskumspipor och diverse bredbenta skulpturer, men även verk av konstnärer som Gerda Wegener, George Grosz och Willy Jaeckel.
Beate Rotermund-Uhse avled 2001.
Gå till toppen