Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hitta dieten med rätt matkompass

Att följa en diet kan låta svårt, trist och lite tramsigt. Men hittar du en beprövad variant som passar dig kan den vara en hjälp och ge effekt.
I boken ”Dietkompassen” får du koll på om du ska blicka mot LCHF-dieten, 5:2, vegankost eller kanske följa Livsmedelsverkets kostråd.

"Många forskare är väldigt snabba med att avfärda dieter och kalla dem för trams. Eftersom många behöver hjälp att förändra sina vanor är det synd att vara så fördömande", säger vetenskapsjournalisten Malin Attefall.Bild: Anders Wiklund/TT
Kommer du ihåg tv-programmet ”Bästa dieten”? Serien gick på SVT och var en slags vetenskapsrealityserie där tittarna fick följa tre par när de testade att äta enligt en specifik diet i fyra veckor. De fick lämna prover både före och efter för att se om – och hur – maten påverkade hälsan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen