Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö FF hämtar tränare från allsvensk konkurrent

Det blir ett otippat namn som tar den andra rollen som assisterande tränare i Malmö FF. Daniel Bäckström heter han och hämtas från Örebro.
– Han är duktig analytiskt och kommer bland annat att vara värdefull för oss som länk mellan A-laget och ungdomslagen. Daniel kommer att lägga lite extra fokus på de yngre spelarna i A-truppen, säger sportchefen Daniel Andersson på mff.se

Daniel Bäckström.Bild: KRISTER ANDERSSON
Daniel Bäckström är blott 32 år gammal, men har redan en lång erfarenhet av ledarskap. Han kommer närmast från en roll som assisterande i Örebro, där han varit verksam sedan 2017.
Men han har tidigare också varit akademichef i IFK Norrköping och huvudtränare i dess samarbetsklubb Sylvia.
– Det känns väldigt bra att det är klart. Jag är förväntansfull och motiverad att ansluta till tränarstaben och börja jobba. Jag hoppas bidra med en hyfsat bred kompetens där jag tidigare bland annat jobbat med analys, bygga på spelidén och att driva fotbollsträning ute på planen, säger Daniel Bäckström till mff.se och fortsätter:
– Malmö FF som klubb har en historia av att få fram duktiga, unga spelare och tillsammans ska vi fortsatt jobba för att integrera spelare från akademin in i både trupp och startelva. Med ett så starkt A-lag är det naturligtvis en utmaning men det är en viktig del för klubben historiskt och kommer även att vara det framöver.
Han kommer att ansluta direkt till träningslägret i Marbella, vilket inleds på måndag.
Gå till toppen