Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man häktad för mord i Hofors

Två personer sitter häktade misstänkta för mord i Hofors. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
En man i 55-årsåldern som misstänks för ett mord i Hofors häktades på fredagen på sannolika skäl – den högre misstankegraden – i Gävle tingsrätt, rapporterar lokala medier.
– Jag ser honom som huvudmisstänkt, säger kammaråklagare Therese Stensson, till SVT Nyheter Gävleborg.
Mannen, som var anhållen i sin frånvaro men greps i Borlänge i onsdags, nekar till anklagelserna.
Sedan tidigare sitter också en kvinna i 65-årsåldern häktad för mordet, skäligen misstänkt. Ytterligare en kvinna hade begärts häktad misstänkt för skyddande av brottsling, men tingsrätten försatte henne på fri fot.
Det var på fredagen den 17 januari som en död man i 70-årsåldern hittades i en bostad i Hofors. Polisen misstänkte att han hade utsatts för brott och inledde därför en förundersökning om mord.
Therese Stensson har sagt till Gefle Dagblad att det finns goda möjligheter att klara upp brottet. Åtalstiden löper ut 7 februari, men kommer troligen att förlängas, säger hon till tidningen.
Gå till toppen