Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Det känns som om varje individualist anser sig ha rätt att runda lagen

Varför är det så omöjligt att hålla det samhällskontrakt som vi väl ändå får kalla lagen? Det undrar Felix Sjögren.Bild: Magnus Andersson/TT
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Sedan i somras är det enligt lag inte tillåtet att röka på vissa offentliga platser, såsom bland annat lekplatser, entréer eller busshållplatser. Helt enkelt platser där en som icke-rökare inte kan komma undan den andres cigarettrök. Med tanke på de vedervärdiga djurtesten som cigaretter medför, den miljöpåverkan de otaliga på marken slängda fimparna för med sig och inte minst hälsoaspekten för oss människor så känns det väl kanske som ett rimligt steg att ta för samhället - ett sätt att begränsa cigaretternas dåliga inverkan på människa, djur och miljö. Däremot verkar detta inte ha implementerats särskilt väl. Det går nog inte en dag utan att jag ser någon röka på en busshållplats eller slänga en fimp på marken.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen