Annons

Annons

Annons

Lund

Efter branden på Mossagården: ”Vi ska göra något fint av det här”

För tre veckor sedan brann ekogården Mossagården. Från tankar om att ”fly till Amerika” har ägaren Ebba-Maria Olson vänt känslan av tragedi till inspiration. Men en fråga återstår – kan man äta bränd pesto?

Text: 

Treårige Havde Olson vill visa en av de fyra traktorer som förstördes i branden.

Bild: Ingemar D Kristiansen

Annons

När Mossagårdens maskinhall stod i lågor natten till den femte januari var det sämsta tänkbara tillfälle. En renovering på en annan del av gården gjorde att de nya fönsterpartierna, köksinredningen och hundra pallar hampaisolering till nybygget placerats i den nu brinnande byggnaden. Där fanns även Jordbruksredskapen, ljudanläggningen och hela varulagret. Ja till och med gårdsbutiken var där inne.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan