Annons

Annons

Annons

Lund

Efter branden på Mossagården: ”Vi ska göra något fint av det här”

För tre veckor sedan brann ekogården Mossagården. Från tankar om att ”fly till Amerika” har ägaren Ebba-Maria Olson vänt känslan av tragedi till inspiration. Men en fråga återstår – kan man äta bränd pesto?

Text

Treårige Havde Olson vill visa en av de fyra traktorer som förstördes i branden.

Bild: Ingemar D Kristiansen

Annons

När Mossagårdens maskinhall stod i lågor natten till den femte januari var det sämsta tänkbara tillfälle. En renovering på en annan del av gården gjorde att de nya fönsterpartierna, köksinredningen och hundra pallar hampaisolering till nybygget placerats i den nu brinnande byggnaden. Där fanns även Jordbruksredskapen, ljudanläggningen och hela varulagret. Ja till och med gårdsbutiken var där inne.

0 kren månad

Sydsvenskan Digital 1 mån

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan