Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nyförvärvets succé: ”Lyft sig flera nivåer”

Schweiziska nyförvärvet Andrea Gämperli gjorde båda målen när Malmö FBC fixade en 2–1-seger borta Sirius.
– Hon har lyft sig flera nivåer efter VM, sa tränaren Mikael Jeppsson.

Andrea Gämperli har hittat rätt i Malmö i en ny kedjekonstellation med svenska landslagsstjärnan Ellen Rasmussen.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Malmö FBC klättrade upp på plats fyra i innebandyns högsta serie efter fjärde raka segern, men Mikael Jeppsson ligger lågt med allt snack om det kommande slutspelet.
– Det viktigaste är trots allt fortfarande att få ihop gruppen på ett bra sätt, sa han.
Det har skett en del förändringar i kedjeformationerna efter VM i Schweiz, där Ellen Rasmussens Sverige besegrade Andrea Gämperlis Schweiz i finalen, inte minst att de två nu spelar ihop med fin utdelning.
Mot Sirius fick de klara sig utan Maja Ekström (sjuk), men Ebba Flydalen fyllde luckan med den äran. Andrea Gämperli satte 1–0 framspelad av Ellen Rasmussen, sedan 2–0 på en retur efter skott från Ellenor Bengtsson Wester.
– Andrea blir bara bättre och bättre. Kul att hon får sätta två, vanligtvis ligger hon bakom väldigt mycket med andraassister, sa Mikael Jeppsson.
Sirius håller till i botten av tabellen och blev en tuff nöt att knäcka med sin extremt försvarsinriktade innebandy.
– Jag kan räkna deras chanser på min ena hand, medan våra chanser har jag svårt att räkna på hela ledarstabens händer, sa Mikael Jeppsson.
Sirius fick in en reducering i tredje perioden men kom inte närmare än så.
– Resultatet speglar inte matchbilden. Förutom ett skott som smiter in, så ligger vi rätt i försvaret hela matchen.
Gå till toppen