Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vänsterledning trots Salvinis dörrknackning

Italiens extremhöger hoppades på seger i vänsterfästet Emilia-Romagnas regionval. Men trots att Legas partiledare Matteo Salvini engagerat sig i valet – och väckt uppmärksamhet med sin aggressiva dörrknackning – pekar de första siffrorna på att den styrande vänsterkoalitionen sitter kvar.

Italiens förre inrikesminister Matteo Salvani kampanjar med Lega-kandidaten Lucia Borgonzoni inför söndagens regionalval i Emilia-Romagna. Arkivfoto.Bild: Stefano Cavicchi/La Presse/AP/TT
Regionvalet i italienska Emilia-Romagna, som varit ett klassiskt vänsterfäste sedan andra världskriget, såg på förhand ut att bli en rysare. Men de första siffrorna pekar på att vänster-mittenkoalitionen under regionpresidenten Stefano Bonaccin lyckas hålla undan utmaningen från den Legaledda högerlistan under Lucia Borgonzoni.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen