Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Varför finns det inte mer stöd till de unga?

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Vi på Limhamn ideell förening vill ta vara på stadsdelens äldre, för att våra yngre ska få förebilder inom bland annat yrken och etik, få en extra mormor, eller bara växa upp med den äldre generationen.
Jag har startat läshjälp i vår stadsdel med både pensionärer och vi som bara vill göra skillnad. Att detta ska behöva göras ideellt istället för att vara en självklarhet i samhället är för mig en gåta.
Jag försöker nå fram till kommunen om ett aktivitetscenter på Limhamn. Limhamn bygger ut hela tiden och ska gå från 22 000 till 40 000 invånare utan någonstans att låta ungdomar bara vara ungdomar, med den äldre generationen som stöd.
Att få någon respons på något som i mina ögon är så självklart, är helt omöjligt känns det som.
Det finns ekonomi till bidrag i alla dess former för väldigt många andra. Men för att forma våra ungdomar finns det just ingenting.
Varför har det blivit så, att när våra äldre och yngre kanske behöver varandra som mest så finns det just ingenting för dem?
Camilla Mårinus
Gå till toppen